Jeugdpuistjes 7 maart 2020

Onze A1 was vanaf het begin vele malen beter dan de tegenstander ODO A3 en binnen de kortste keren stond het dan ook 4-0. Toen stokte het scoren, hoewel er veel aanvallen waren, maar had de A meer moeite om de korf te vinden. ODO had moeite met het strakke verdedigen van Futura en creëerden slechts een paar kansjes, maar werd zelden echt gevaarlijk. Een welverdiende overwinning van 13-5.

De B1 zit in een poule die erg aan elkaar gewaagd zijn. Deze week bv zijn er 3 wedstrijden geweest in de poule en alle 3 de wedstrijden eindigde in een 10-11 stand. Bij ons dus ook en helaas net aan de verkeerde kant van de score. Na een dip in het begin van de 2e helft toen Fiks uitliep naar 6-10 gingen we met de kin omhoog door en werd het 10-10 met nog 2 min op de klok. Daarna een rake vrije bal van Fiks en in onze 3 aanvallen helaas net niet kunnen scoren. Gelijkspel was zeker verdiend geweest. Maar vooral heel blij met de inzet van onze B1. En de invallers en reserves ontzettend bedankt. Zonder jullie hadden we niet kunnen spelen.

De eerste helft maakte de B2 het Pernix verdedigend erg moeilijk en Jesper scoorde een mooie doorloop, waardoor de ruststand 1-3 was. De tweede helft had Pernix echter de smaak te pakken gekregen en vielen de doelpunten bij hen gemakkelijker. O.a. Jasmijn en Amélie creëerden nog mooie kansen voor de B2, maar er kwamen helaas geen doelpunten meer uit. Eindstand 1-13. Jammer dat er vanuit onze kant niet meer werd gescoord, maar goed gewerkt weer B2'ers!

De C1 Was erg fel en speelde de bal goed rond. Zo konden mooie kansen worden gecreëerd. Verdedigend stond het vaak goed, maar soms misten ze de scherpte dat onnodig tegen doelpunten opleverde. Er werd uiteindelijk verdiend gewonnen met 6-8

De D1 speelde verdedigend een prima wedstrijd en knokte tot het eind om een mooi resultaat te behalen. Helaas verloren ze de concentratie tee minuten voor tijd, toen ze nog met 7-10 voorstonden. Helaas leden ze toen onnodig balverlies waarvan Phoenix graag gebruik maakte. Gelukkig was de tijd te kort voor Phoenix om de achterstand in te halen. Een mooie overwinning van 9-10 waarin Lorena, Emma, Gio, Doeke Cairo ieder 1x scoorden, maar het grootste aandeel van Kiaro met 5 scores kwam.

De D2 speelde tegen een gelijkwaardige tegenstander een goede wedstrijd. Er werd goed samen gespeeld en er volgde mooie kansen. De D2 stond al snel voor door drie doorlopen waarvan twee door Amber. Daarna werd Lynx wat sterker. Wanneer de D2 even niet oplette wist Lynx gelijk daarvan te profiteren Maar de D2 hield goed stand en verdedigde sterk. Bij rust stond het 4-3 nadat de tegenstander de bal over onze verdediging heen gooide. Na rust werd er nog maar één keer gescoord. Door een mooi afstandsschot van Jedidja werd er met 5-3 terecht gewonnen.

De D3 speelde eindelijk een keer thuis. De tegenstander was Valto. De eerste 12,5 minuten creëerde de D3 kansen maar deze gingen er niet in. Valto kon wel hun kansen afmaken en zo stonden na de eerste kwart met 0-3 achter. In de 2e kwart werden er door het andere vak ook kansen gecreëerd en zo kon Annabel 1-3 maken. Haar 1e doelpunt in de D3! Ook Marin scoorde van ver. Zo gingen zij de rust in met 2-4. Na een flinke oppepper in de rust begon Futura sterk en met 4 (!)mooie afstandsschoten van Vlinder stond het ineens 6-6. Valto had moeite met de felle strijd die door Futura werd gevoerd, maar wisten wel 2 punten te maken waardoor Futura 6-8 achterstond. De D3 gaf zich niet zomaar gewonnen en door 2 punten van Marin stond het weer gelijk. Het waren bloedstollende laatste minuten waarbij Valto weer wist te scoren, maar doorgaan tot het einde was de opdracht. En met het 4e doelpunt van Marin wist Futura de wedstrijd te eindigen in gelijkspel 9-9. Babich en Amber hebben de laatste minuten ook keihard mee gebikkeld. Toppertjes allemaal

De E1 speelde deze week thuis tegen de koploper Avanti. We wisten dus al dat dit een pittige wedstrijd zou worden, maar de E1 heeft al eerder laten zien dat dit niet betekent dat de wedstrijd al verloren is. Het team begon goed, met een mooi afstandsschot van Jenna, en een strafworp van Sem. Helaas zakte de E1 hierna wat in, en de tegenstander maakte maar liefst 10 doelpunten op rij, zonder doelpunten van Futura. De 2 helft ging na een goede bespreking al een stuk beter. Aan beide kanten werd de bal snel overgespeeld. Sem en Samé maakten er de rest van de wedstrijd samen nog 9, en ook Anna maakte op het laatst nog een mooi doelpunt. Helaas was de achterstand al te groot, en werd de eindstand 12-19. Voor de neutrale toeschouwer was dit een leuke wedstrijd om te zien.

De F1 begon niet helemaal scherp aan de wedstrijd en vergat in het begin om vrij te lopen daardoor kon KVS al snel op een voorsprong komen. Toen ze met 3 punten verschil achter kwamen te staan kregen ze wat hulp van de dames van de E als super speler. Vanaf dat moment gingen ze beter vrij lopen en kwamen er flink wat kansen, die er af en toe ook in gingen. Ze hebben hard gewerkt, maar helaas hebben we verloren.