Achter je eigen schot aangaan werkt bij Futura C.

Op een stralende zaterdagmorgen was Futura C al vroeg op weg naar Ridderkerk, waar om 10 uur de wedstrijd tegen Eureka C1 op het programma stond. De wedstrijd startte iets te laat, voor de scheids was het blijkbaar ook nog vroeg. Quinten was wel al klaarwakker, want zijn eerste twee schoten waren raak. Eureka werd nu ook wakker en scoorde 1-2. Daarna een supermooie Futura-aanval met Rosa, Merel, Jens en Bram over vele schijven die fraai werd afgerond door Rosa, 1-3. De 1-4 was ook mooi: Quinten kreeg de bal goed aangespeeld van Renzo, schoot van afstand eerst mis op de rand van de korf, maar was snel achter zijn eigen schot aangelopen, waarna hij de bal er alsnog onderhands in kon mikken. Daarna ontstond een rommelige fase met veel balverlies van twee kanten. Eureka kreeg een stip, maar miste en zo werd de ruststand 1-4. Na de rust bleef het nog even rommelig. Eureka wist als eerste de weg naar de korf weer te vinden, want het scoorde 2-4 en 3-4. Jens wist met een slimme doorloop de marge weer op twee te brengen. De fase daarna was met beter korfbal van beide kanten, met minder fouten, maar wel met veel schoten die er net niet in gingen. Marijn scoorde prachtig, maar die werd afgekeurd wegens snijden (VAR momentje?). Een een-tweetje tussen Anna en Quinten bracht de stand op 3-6 en niet veel later scoorde Quinten 3-7 na een aangeef van Marijn.

Wedstrijd in de knip zou je zeggen, maar de dames van Eureka wisten het snel weer spannender te maken door 2x te scoren, waarvan 1 uit een stip. “De punten blijven echt wel bij Futura”, dacht scherpschutter Quinten en hij plofte van afstand zijn zesde erin. Ook Eureka scoorde weer: 6-8. Als laatste scoorde Jens heel mooi, eigenlijk op dezelfde manier als Quintens 1-4: schot van afstand op de rand van de korf, achter je eigen schot aan en alsnog onderhands scoren. Heel zuur was wel dat de scheids in die ene tussenliggende seconde net besloot te gaan fluiten voor het eindsignaal, zodat de goal niet telde. Eindstand: 6-8. Het was een verdiende overwinning, want er was een uitstekende inzet van alle spelers (en niet te vergeten ook van de wissel Roos, de coaches en de C-fans). Volgende week mogen we weer tegen Eureka, maar dan thuis.