Dubbelclash Dubbel Zes / Futura – Tilburg ... Fighters tegen Hooliganzen ...16-18

Dat de Tilburgse Kruikenzeikers reikhalzend uitkeken naar de confrontaties met de Haagse Ooiepieren werd vorige week duidelijk toen op de site van Tilburg het wedstrijdverslag van Tilburg 2 verscheen....wat blijkt: Brullo heeft een halfbroer of dergelijke!! Remko is net zo gek...”Ja, ho even, let je vandaag wel op je woorden schat, anders kun je weer gaan rectificeren met die brutale scheur van je”, waarschuwt mevrouw Brullo, terwijl ze de hutspot staat te stampen ...”Doe normaal ja!!”

Die Remko keek in het verslag van Tilburg 2 terug naar het roemruchte Futura met MiniCyril, Bertjuh en z’n broer (pfff...da’s lang geleden!) en “Fear the Beard”. En wat blijkt na een diepteinterview: Fear the Beard is een lange, slanke heer met baard ....een man met een keihard blok; dat is Jelle natuurlijk, en ze zijn er bang voor....mooi!!

Maar eerst is het deze middag DuFu 2 – Tilburg 2. DuFu heeft het zwaar deze competitie. Logisch ook wel ... vorig jaar is Dubbel Zes nog gedegradeerd naar de 4e klasse en nu dus spelend in de reserve 2e klasse. Verdedigend zit het wel goed. In 4 wedstrijden nu 65 tegen, maar het ontbreekt aan scorend vermogen. Slechts 52 korven in 4 wedstrijden is gewoon te weinig.... Tegenstander Tilburg 2 is de competitie prima gestart, met nipte 18-17 overwinningen op Avanti en KIOS, met staat wel met 6 uit 3 op kop....

En toen gebeurde er iets moois...Daan en Michael hadden vanaf het begin het vizier op scherp. Ze scoren om en om totdat er in de 20e minuut een verrassende 7-4 voorsprong voor DuFu op het bord staat. Dan wordt helaas een stip gemist en komt Tilburg snel tot 7-6 terug. Maar de slotfase was weer voor DuFu door scores van Ly en een fraaie doorloop van Michael: 9-6 ... Tilburg speelde slecht en slordig en schrok zich de tandjes!

Begin tweede helft is voor Tilburg dat tot 9-8 kan terugkomen, maar omdat Dyon en Niek meescoren is het halverwege 11-10. Tilburg brengt Lex Haverland (1e) in,  want ze willen niet verliezen... Futura antwoordt even later met Jelle. Kort voor tijd scoort die Lex inderdaad  de 12-12, maar Ly zorgt uit een vrije bal voor 13-12. Korfbal is echter meedogenloos en keihard, want in de laatste minuut lukte het Tilburg 2 om 13-13 gelijk te maken... Wimar Bolhuis floot een praktisch foutloze wedstrijd met z’n mooie oranje fluit.

Pak je toch mooi een punt van de koploper, die nu de leiding deelt met Tjoba 2. DuFu 2 heeft het eerste punt binnen, staat nog wel onderaan,, maar heeft Swift en Avanti (elk 2 punten) in het vizier.

Dan is het tijd voor DuFu 1 – Tilburg 1 In het seizoen 2017-18 was Futura nog twee maal de baas over Tilburg. Thuis in Zuidhaghe was het vrij close met 24-19 en uit in Tilburg won Futura met 19-32. Maar ... toen hadden we nog Tijmen (9) en Cyril (8 korven) in de basis. Futura werd kampioen en promoveerde naar de overgangsklasse, om daar vervolgens puntloos weer uit te kukelen... “Ouwe Koeien Brullo, kap nâh!!” beveelt mevrouw Brullo. Terzake!!

Dubbel Zes / Futura speelt in deze wedstrijd te onregelmatig. Het eerste kwart gaat met 2-4 naar Tilburg. Diezelfde Lex opende de score. Els Buitendijk was vanaf het begin fel en onderschepte tot 3 maal toe de Tilburg pass. Maar Tilburg heeft Rebecca van Bijsterveld en die schoot met scherp! DuFu grossierde in korte, onzuivere aanvallen.

In het tweede kwart eist coach Dekker schreeuwend meer concentratie. En dat gebeurde ook. Er werd strakker verdedigd en Jelle (nog steeds met Beard!) vindt nu ook de korf.  Ruststand 7-8 ... nog van alles mogelijk.

Maar dan moet je Potverpiellekes niet de tweede helft beginnen met 4 tegenkorven op rij, zodat Tilburg kan uitlopen naar 7-12. Van die 4 korven zijn er ook weer 2 van Rebecca! In de rebound is Frank Geerts sterk voor Tilburg en omdat DuFu te traag speelt, pikt die Frank (Flap noemt hem “Sluwe Vos”) er ook vele passes tussenuit...kak! DuFu herpakt zich en komt tot 10-12 terug.

Het laatste kwart is voor DuFu (6-5, maar daar krijg je niks voor). Verdedigend goed dicht met meerdere blocks van Wendy. En met af en toe fraaie combinaties, maar ja, we zijn nu eenmaal geen Barcelona hè? Kort voor tijd zijn er bloemen voor Rimmie Meijs-Samson; ze speelde haar laatste wedstrijd. Rimmie, het ga je goed!!

Tilburg houdt stand en wint 16-18 ... Rebecca maakte er 5. Voor DuFu scoorden: Jelle en Elmo elk 4, Sven 3, Kevin 2, Els, Lisa en Rimmie elk 1 korf.

Scheidsrechter van der Plicht floot een prima wedstrijd, dus die kunnen we ook de schuld niet geven. Net als bij DuFu 2 is het verdedigend goed, met 83 tegendoelpunten de een na beste verdediging, alleen Tilburg doet het met 79 tegen beter. Maar ook DuFu 1 schiet aanvallend gewoon tekort, 79 korven in 4 wedstrijden is te weinig!

Omdat Roda verrassend 26-21 won van Tjoba en Swift thuis met 28-27 de baas was over koploper ONDO, staan Velocitas (19-24 bij KIOS), ONDO, Swift en Tilburg allen met 6 uit 4 aan kop!!Tjoba heeft 4 en DuFu en Roda 2 punten. KIOS met 0 onderaan.

Maar ach...alles is relatief, ook een potje korfbal ...”Ach, ach, gaat ‘ie potje lopen te relativeren, hou op joh”, mompelt mevrouw Brullo.

Jazeker, want het is wel jammer dat vandaag, om 18.00 uur in Tilburg bij SC ’t Zand een Vuurwerkevenement plaats gaat vinden!! Dat gaan de Tilburgers dus missen. Een vuurwerkevenement in Tilburg; met ontbrandingstoestemming van Gedeputeerde Staten!! Die GS begrijpen tenminste wat mensen willen: vuur en vuurwerk!! Dat willen wij ook, hier in Den Haag en Scheveningen ... maar dat snapt de heer Remkes niet! Geen vergunning voor vuren op het strand ... nee, ook niet een beetje lager dan vorig jaar... Dus nu maar hopen dat Den Haag heel blijft tijdens de jaarwisseling .... alsjeblieft geen HongKongse toestanden hier!!

Over oudjaar gesproken. Op 11 januari gaat de competitie verder met Tjoba – Dubbel Zes / Futura. Maar eerst zijn er de Kerstdagen en de Jaarwisseling. Gek hè, zo’n tijd van bezinning, gezellig eten, spelletje doen en meer van dat ... voor een weekje of zo, en dan in het nieuwe jaar weer volop in de aanval!! Mensen toch, wees lief voor elkaar!! “Zo ken ik je weer schat”, fluistert mevrouw Brullo, terwijl ze zachtjes door mijn haar strijkt....

Het ga jullie goed en tot ziens in 2020!!