Haagse Stadsspelen zoekt vrijwilligers

Op zaterdag 21 en zondag 22 september van 10.00 - 17.00 uur worden de Haagse Stadsspelen georganiseerd. Dit is een evenement bij de Sportcampus in het Zuiderpark om de inwoners van Den Haag bekend te maken met verschillende sporten, in de hoop dat deze mensen ook daadwerkelijk gaan sporten. Haagse clubs kunnen op deze dag hun sport/club promoten.

Korfbal is aanwezig op zondag 22 september en de organisatie is opzoek naar vrijwilligers voor deze dag. De hele dag mag, maar een shift van bv. 2 uur is ook van harte welkom.

Het idee voor de dag ligt is het volgende:
Buiten: 2 palen (1 grote en 1 kleine paal), hier kunnen mensen oefenen. Vanuit hier kunnen ze doorgestuurd worden naar binnen. Hier staat dan ook een bord met wat er in binnen allemaal te doen is.
Binnen: een half veld.

Vaste onderdelen:
  • - F, E en seniorenpaal met ballen waar mensen vrijblijvend op kunnen schieten.
  • - Prijsschieten: Hoe vaak kun je scoren in een minuut? Scores worden bijgehouden op een groot bord. Er is een verschil tussen volwassenen en jeugd. De dag-winnaar wint een cadeaubon.
  • - Tjoek: Hier kan er geoefend worden met gooien, 1 K4 bal.
Korte onderdelen:
  • - Wedstrijdje tussen jeugd: Op zondag wordt er geprobeerd een wedstrijdje te regelen. Jeugdspelers van de D(?) kunnen zich hiervoor opgeven, en hieruit worden dan 2 teams gemaakt. Alle clubs door elkaar heen.
  • - Een clinic die wordt gegeven door enthousiaste trainers van de club. Dit moet worden gepromoot op de dagen zelf.
  • - Klein 1-tegen-1 toernooi van A of B-spelers van de verschillende Haagse clubs.

Vind je het leuk om korfbal in Den Haag te promoten en heb je tijd en zin om te helpen op zondag 22 september, dan kun je contact opnemen met Suzanne Böhmers, Jeugdsportcoördinator bij SWSDH via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.